Shopping tips New York

In New York zijn de mogelijkheden om te winkelen eindeloos. Wat u ook bedenkt.. het is er! Gaat u naar New York, dan kunt u nog weleens het verzoek van vrienden en familie krijgen om van alles voor ze mee te nemen. Digitale camera's, iPads, spijkerbroeken, schoenen.. Het is er allemaal ongeveer 30-50% goedkoper dan in Nederland. De interessante koers van de dollar maakt het allemaal natuurlijk nog aantrekkelijker. Hier volgen enkele tips voor een ultiem shopping-genot!

TIP 1: Ontloop de grootste drukte

Om het winkelen leuk te houden kun je je het beste niet in de stad ophouden op de drukste momenten. Tijdens de lunch, na kantoortijd en in het weekend is het in de winkels van Manhattan een gekkenhuis. Neem naast uw creditcard ook contant geld mee. Winkels beschikken regelmatig over 'cash only'-kassa's waar de rijen korter zijn. Winkels in de winkelstraten gaan meestal rond 10:00 open, dit is ook de beste tijd om te starten met shoppen.

TIP 2: Belastingvrije prijzen

In alle winkels staan de prijzen EXCLUSIEF belasting (Tax) geprijsd. Dit komt omdat er vaak verschillende belastingen geheven worden. De hoogste belasting is 8,875% wat nog altijd veel minder is dan de 21% die in Nederland betaald moet worden. Kleding en schoenen onder de $55 zijn in New York belastingvrij (tax free). Let dus op dat er boven op de productprijs altijd nog 8,875% BTW komt. Dus een iPad waarbij de prijs van $499 staat kost eigenlijk $543.29.

TIP 3: Macy’s

Macy's is het grootste warenhuis in New York City. Als toerist heeft u recht op een 'shopping pass'. De shopping pass geeft u 10% korting op alles in de winkel! Het krijgen van de pass is simpel. Bij binnenkomst gaat u naar het 'Visitors Center', gelegen op de tussen-etage (evt. een medewerker vragen waar dit is). Boven aangekomen laat u uw paspoort zien (zo ziet Macy's dat u niet uit New York komt) en krijg u de pass mee. De pass is een maand geldig en u hebt er maar 1 nodig per gezin.

TIP 5: Apple

Waar kun je het beste een iPad, iPod, iPhone of Mac Book kopen in New York? Er zijn veel kleine winkeltjes die deze producten aanbieden maar het beste is om deze producten gewoon bij de Apple store te kopen. De prijzen verschillen niet heel erg veel met de kleine winkels, maar u bent verzekerd van goede en eerlijke apparatuur. De prijzen van de Apple producten zijn de prijzen zoals ze in Nederland en Belgie zijn alleen dan in dollars.
iPods, iPads en Mac Books kunnen wel gewoon gekocht worden. Ook kunt u 'Apple care' (garantie) afsluiten, deze is gewoon geldig in Nederland en België.